Andrea Trinchieri: “Mnogi od vas su probali da me dobiju, vaše informacije su bile tačne, ali nisam odgovorio. Imam dosta mana, ali sam uvek iskren i direktan. Sad sam ovde, možete da me pitate skoro sve. Mada znam da ćete me pitati – zašto?
Odgovor je – čast! Prvi sam strani trener u dosta, dosta godina u ovoj zemlji košarke. Profesor Nikolić, Dule Vujošević, Željko, igrači…
Ovo nije normalan klub, ovo je specijalna sredina, čista košarka. Bio sam ovde na Basketball without borders letos u Beogradu, ima više titula nego NBA“,

Andrea Trinchieri: “Za mene je ovo izuzetno zanimljivo. Vi , navijači, ekipa. Ako mislite da su me doveli da dobijem dve utakmice… Ovo je specijalno mesto, Partizan je brend. Moramo da nešto napravimo, da ostavimo. Moramo da imamo i rezultate i da razvijamo igrače, a to je jako teško. Paspalj, Đorđević, Vlade, Rebrača, ne samo srpski igrači, kao što su bili Lovernj, Vesterman, Bertans… ”

Andrea Trinchieri: “Neće biti lako, ali ništa u životu nije lako. Hoće li biti teško? Već jeste. Da je sve u redu, ne bih sad bio ovde. Nema vremena, ali ova ekipa ima potencijal na papiru. Neki ceo život ostanu potencijal. Mladi igrač odjedanput više nije ni mlad“.




Share.
Leave A Reply Cancel Reply
Exit mobile version